OM

Välkommen till Villgot Lokal & Mat.

  

En kort berättelse om vilka vi är och vårt erbjudande.

 

Först lite om oss själva, vi är hållbarhet- och kvalitetsingenjörer med mer än 40-års erfarenhet från basindustrin. Och när vi som ägare utvecklade Villgot ville ta med oss det industriella tänket och hållbarhet som en röd tråd i verksamheten. 

 

Vi börjar först med namnet som egentligen kom till som den sista pusselbiten i processen. Namnet Villgot Lokal & Mat är en ordlek som sammanfattar våra ambitioner och det vi vill förmedla till dig som gäst hos oss i restaurangen.

 

Vi vill vara hållbara. Vi vill göra gott för miljön och öka den regionala tillväxten. Det gör vi genom att jobba med lokala råvaror.

 

Vi har utvecklat Villgotcirkeln för att visuellt deklarera hur lokal produkten är i förhållande till andra råvaror som inte finns att tillgå lokalt. Villgotcirkeln presenterar det lokala innehållet i procent. VIllgotcirkeln är även en utmaning för oss att hitta hållbara lösningar, att alltid söka och utveckla nya produkter och råvaror från närområdet. En strävan framåt där kvalitet och kreativitet vågar mötas i en perfekt cirkel.

 

 

För att besökarna ska kunna äta och dricka gott jobbar köket och baren utifrån konceptet; Nordic Fusion. Inom Nordic Fusion blandar vi lokala råvaror med internationella trender, smaker och matlagningsmetoder från andra länder och kulturer. Nordic Fusion består av tre komponenter: det ska vara lokalt, det ska finnas en tydlig ”krock” i tillverkningsmetoden och presentationen av produkten ska vara industriellt inspirerad. Vi gör det för att du som gäst ska tycka att det är spännande och må gott under ditt besök hos oss och kanske dessutom sova gott när du kommer hem.

 

Vi bor i det gamla Bryggeriet med en passande industriell arkitektur och traditioner från 1800-talet. Vi bor här tillsammans med andra konstnärer och hantverkare i gott sällskap. Det ger oss möjligheten att bjuda på schyssta och spännande upplevelser. Varför inte tatuera, klippa eller ekipera dig innan du går hem.

 

 

Tack för ditt besök och välkommen tillbaka 

Paula och Lisa, Linda och Anders

+ våra talanger som gör det möjligt i 

TEAM VILLGOT

James

Thomson

kökschef

Camilla Isaksson

Verksamhetsledare


 

Daniel Mackay

Kock 

Pavlos

Merkouris

Sous Chef

Thomas Johansson

Restaurang/Bar

Alice 

Almqvist

Restaurang/Bar

Anton Johansson

Restaurang/Bar

ADRESS

 

Västra Varvsgatan 1 

97236 Luleå

Kontakt

boka@villgot.se

Tel: 0920-97009

 

Öppettider

Sön-Ons Stängt

Lunchen stängd tills vidare

Good to Go: Torsdag-Lördag 16-20

Kväll: Fredag, Lördag 16.00-sent (köket stänger 21.30)

MAILING LIST

©2023 by Gelato. Proudly created with Wix.com